Díjkiosztó – Év Tájépítésze Díj 2014

Szloszjár György lett az Év tájépítésze, a díjat a FUGA Budapesti Építészeti Központban a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében adták át.
Szloszjár György a díjat összességében olyan végeredményekért kapta, amelyekkel a főváros lakossága is nap mint nap találkozik, ha például az újbudai városközpont tereire, a Kopaszi-gátra vagy a millenniumi városközpont legújabb sétányszakaszára ellátogat – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. Az év tájépítésze kategóriában a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) különdíjában részesült Szakács Barnabás, a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) különdíját kapta Alföldy Gábor, a Magyar Építész Kamara (MÉK) különdíját pedig Almási Balázsnak ítélték oda.

Az Év junior tájépítésze Papp Dóra lett, aki a XI. kerületi Rogers Általános Iskola és Óvoda udvarára készített ötletpályázati tervével nyerte el a szakmai zsűri elismerését. Az Év junior tájépítésze kategóriában a Rogers iskola különdíját Magyar Mihály, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) különdíját Szabó Csaba, a BCE Tájépítészeti Kar különdíját Varga István, a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség (MÖFÖSZ) különdíját pedig Kutrovácz Réka kapta.

Elnöki különdíjban részesült Morvai István és Drobni Mária tájépítész a devecseri vörösiszap-katasztrófa utáni tájrehabilitációs munkálatokban végzett tervezési tevékenységéért, valamint Bardóczi Sándor a Duna rehabilitációs tervezésben való részvételéért és szakmai közéleti, közírói tevékenységének elismeréseképpen.

Az internetes közönségszavazást Pikó Viola és Takács Edvárd (Ilona Malom manufaktúra) nyerték, akik a tavalyi közönségdíjas Kun Zoltán tájépítész által alapított Tájműves különdíjat is megkapták. A páros egyedi játszószerek és fűzépítmények tervezésével foglalkozik. A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft. által alapított díjakat harmadik alkalommal osztották ki.

A hét Év tájépítésze jelölt munkái, valamint a kilenc junior pályázó Rogers iskolaudvarra készült ötletpályázati anyaga május 5-ig megtekinthető a FUGÁ-ban.

Köszönöm ha rám szavaztál!

2 hozzászólás “Díjkiosztó – Év Tájépítésze Díj 2014” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .