Kiállítunk a Műcsarnokban!


Az
I. Építészeti Nemzeti Szalon –100% kreativitás néven, minden idők legjelentősebb kortárs építészeti összefoglaló-kiállításának ad otthont a Műcsarnok. A nagyszabású tárlaton több mint 200 épület és tervezője vonulnak fel, s adnak ízelítőt napjaink és a közelmúlt izgalmas magyar építészetéből, makettek, óriásnyomatok, filmek, tervek és egyéb műalkotások, illetve dokumentációk révén.
„Kiállítunk a Műcsarnokban!” bővebben

Közeleg az évforduló!

Újköztemető 297, 298, 300 és 301A Rákoskeresztúri Újköztemető 297., 298., 300. és 301-es parcelláinak megújítása a befejezéshez közeledik. 2014 június 16-án, Nagy Imre újkratemetésének 25. évfordulóján, már teljes pompájában díszeleg majd a négy szomszédos parcella, nemzeti emlékhelyünk. A 300-as parcella eredeti állapotának rekonstrukciója mellett, a 298., és 301-es parcellák egy erőteljes „ráncfelvarráson” esnek keresztül, míg a 297-es teljesen megújul majd.

Díjkiosztó – Év Tájépítésze Díj 2014

Szloszjár György lett az Év tájépítésze, a díjat a FUGA Budapesti Építészeti Központban a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében adták át.
Szloszjár György a díjat összességében olyan végeredményekért kapta, amelyekkel a főváros lakossága is nap mint nap találkozik, ha például az újbudai városközpont tereire, a Kopaszi-gátra vagy a millenniumi városközpont legújabb sétányszakaszára ellátogat – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. Az év tájépítésze kategóriában a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) különdíjában részesült Szakács Barnabás, a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) különdíját kapta Alföldy Gábor, a Magyar Építész Kamara (MÉK) különdíját pedig Almási Balázsnak ítélték oda. „Díjkiosztó – Év Tájépítésze Díj 2014” bővebben

Év Tájépítésze Díj 2014

Az Év Tájépítésze-díj díjkiosztó gálaestje idén 2014. április 24-én (pénteken) 17 órakor kezdődik a FUGA-ban, ahol harmadik alkalommal adják át az Év Tájépítésze Díjat, amelyet a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapított. Idén én is ott vagyok a jelöltek közt! Indul a közönségszavazás!

Te kire szavazol?   ; )

Nagytétény történeti központjának egész napos átadó ünnepsége

Tétény plakát_2013_0830_

2013 nyarán elkészült Nagytétény történeti központjának komplex rehabilitációja, melynek során több épületet is érintő változás mellett új arculatot kaptak a településközpont meghatározó közösségi terei. Az egész napos rendezvény alaklmával immáron a településrész lakosai is birtokba vehették a megújult tereket, utcákat, kerteket.

„Nagytétény történeti központjának egész napos átadó ünnepsége” bővebben