Ők az idei diplomadíjasok – szép volt ‘3di’

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építészek Szövetsége által meghirdetett Diplomadíj pályázatra idén 92 pályamű érkezett. A beérkezett terveket négy téma szerint csoportosították (építészet – műemlékvédelem együtt, belsőépítészet, terület- és településtervezés, táj- és kertépítészet), melyeket külön szakértő zsűri bírált.

MÉK-MÉSZ Diplomadíj Bizottság 2018

Táj és kertépítészet: Schuchmann Péter, Bardóczi Sándor, Sándor Tamás, Szloszjár György

A MÉK Táj- és kertépítészeti Tagozat Diplomadíja

Kelemen Edmond István

  • Szent István Egyetem, Tájépítészeti- és Településtervezési Kar, Kert- és Szabadtértervezési Tanszék
  • Budapest, Kelenföld Duna Part szabadtér építészeti terve című munkájáért.
  • Konzulens: Almási Balázs DLA, PhD

A diplomaterv témaválasztása aktuális, mivel a főváros kiemelt fejlesztés előtt álló Duna menti területét vizsgálva fogalmaz meg a továbbtervezés során is megfontolásra érdemes értékes javaslatokat. Analízise alapos, mindenre kiterjedő és szintetizáló. Magas szakmai színvonalon megfogalmazott Javaslataival úgy teremt új értéket, hogy maximálisan figyelemmel van a meglévő potenciálokra. A terv jól ötvözi az épített és a természeti elemeket, harmóniát teremtve közöttük. A diplomaterv a térségi összefüggésektől a tájépítészeti beavatkozások részletmegoldásáig végig gondolt. A javaslatok között külön figyelemre méltó az a társulásmentő kísérlet, amely egy sztyeppréti társulás visszaállítására vonatkozik.

A további díjazottakról ide kattintva olvashat az építészfórum cikkében. A fent megjelenített hírt is ebből a cikkből idéztük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .