Év Tájépítésze Gála a FUGÁ-ban

Év tájépítésze Gála 2016

 Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze-díj 2016 – Gála
2016. április 26. – 17:00, kedd

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat fő eseményeként kerül megrendezésre, idén ötödik alkalommal Frederick Law Olmsted születésnapján, 2016. Április 26­-án a FUGÁ-ban. A díjat a  Magyar Építész Kamara Táj­ és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-­ben.

A szakmai díj senior kategóriájában a címért versengenek idén: Dobos Sára, a Gardenworks Stúdió (Kuhn András és Tarcsányi Judit), a Geum műterem (Csontos Csenge †, Gyüre Borbála, Lád Gergely), Szabadics Anita és Wallner Krisztina. A jelöltek nyilvános jelölési folyamat és előzsűrizés eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként, műhelyként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal a fődíjért. A jelölteket idén is több kiváló médiaszemélyiség – Götz Eszter (szabadúszó újságíró), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő­ műsorvezető, Rádió Q),  Szalai Anna (újságíró, Népszabadság), Zsuppán András (újságíró, Heti Válasz) laudálja majd.

Szakmai zsűrink külföldi tagja, Jandirk Hoekstra Hollandiából érkezik hozzánk az IFLA Europe delegáltjaként. A szakmai zsűri elnöke idén Nemes Zoltán (Ormos Imre­ emlékérmes tájépítész), magyar tagjai: Almási Balázs PhD DLA, Eplényi Anna PhD, Erő Zoltán, Krizsán András DLA, Schieder Zoltán, Szabó József és Turcsányi Miklós.

Bővebb információ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .