„Happy End”

Esemény:  Hippocampus LA – Tájakadémia és Alkotótábor
Helyszín:   Debrecen – Nagyerdő
Időpont:    2014 július 06-12.
Alkotók:   SZUROVECZ Roland, ALMÁSI Balázs
Alkotócsoport:   BUCZKÓ Bence, DÖMÖTÖR Tamás, HAJNAL
Lilla, LAKATOS Ferenc, NAGY-ERDEI Bence, VAJDA Ágnes
Szervező:   Magyar Tájépítészek Szövetsége

Mit hoz a jövő? Vajon minden fa egyszer fűrészáruként végzi egy fatelepen? Vagy egyszerűen csak elfüstöl egy vegyes tüzelésű kazán mélyén? Vannak talán szerencsés kivételek, mint a Nagyerdő fái. A város lakói egyszer úgy döntöttek, hogy ezek a fák itt helyben részesei lehetnek a természetes körforgásnak, és akár matuzsálemi kort megélve élhetnek annyit, amennyit a sors nekik szánt. S végül csendesen eltűnve helyt adnak átlényegülvén humusszá, újabb életeknek adva reményt, hogy kezdődhessen minden újra elölről, de egy kicsit másképp. Addig is nyomot hagynak bennünk, kik gyönyörködünk tiszteletet parancsoló koronájuk árnyas hallgatásán.

Az átlagos fák rémisztő jövőképét szimbolizáló szabályos fahasábok hullámzó felülete itt erős kontrasztként jelenik meg a természetes rajzolatú törzsben. Azonban most a tátongó seb gyógyításában játszik főszerepet. A kitisztított, sérült felületet védi, hogy idővel a kéreg begyógyuljon. A térbeli hullámzás az élő és művi elemek közti vékony határmezsgyét keresi. Az alkotás a megújuló természet folyamatát, az anyagok és funkciók közti transzformációt hangsúlyozza művészi eszközökkel.

Untitled-1

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .