Különleges Installáció a Budai Arborétumban

Cím:  Láthatatlan valóság
Esemény:  tantermi óra helyett… Tájépítészeti grafika és vizuális kommunikáció 1. tantárgy
Helyszín:   MATE Budai Campus – Arborétum
Időpont:    2024. április 26.
Koncepció:    PULUGOR Jonathán Zsolt
Csapatvezető:    ALMÁSI Balázs
Közreműködtek:   BARTHA Árpád Zsolt, MOHÁCSI Anna Luca, MOLNÁR Sándor Tas, MÜLLER Péter Miklós, ORBÁN Andrea Izabella, POZSONYI Bence, SÁNDOR Kriszta Anna, SIMON Péter, WÁGNER Rebeka Anna, ZACHER Enikő

fotó: ALMÁSI Balázs

A műanyag vászon mélyebb rétegeiben rejlik az ember és a természet közötti kölcsönös függés és ellentét szimbolikus megjelenítése. A fa mögött kihúzott műanyag vászon nem csupán egy fizikai akadály, hanem egy mélyebb jelkép is, amely a modern ember és a természet közötti kapcsolat széles skáláját reprezentálja.

fotó: BARTHA Árpád Zsolt

Ahogy az emberi élet egyre inkább belesimul a mesterséges anyagok által uralt világba, úgy válik egyre ritkábbá az igazi, természetes találkozások lehetősége. A kertekben és a vásárláskor történő műanyag zacskókban való természettel való találkozás arra emlékeztet bennünket, hogy az emberi kényelem és fogyasztás kultúrája milyen mértékben különválasztja és átalakítja a természetes és a mesterséges világokat. A műalkotás ebben az értelemben egy mélyebb, szimbolikus útmutatóként szolgál, amely arra ösztönöz, hogy újraértékeljük kapcsolatunkat a természettel, és reflektáljunk fogyasztói szokásainkra a fenntarthatóság és a természet védelme érdekében.

fotó: ALMÁSI Balázs
fotó: BARTHA Árpád Zsolt
fotó: ALMÁSI Balázs
fotó: BARTHA Árpád Zsolt
fotó: ALMÁSI Balázs
fotó: ALMÁSI Balázs
fotó: ALMÁSI Balázs
fotó: ALMÁSI Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .