Sárga objektek a Budai Arborétumban

Cím:  Madárgaléria
Esemény:  tantermi óra helyett… Rajz és vizuális kommunikáció 2. tantárgy keretében
Helyszín:   SZIE Budai Campus – Arborétum
Időpont:    (2020. október 16.) 2021. szeptember 28.
Koncepció:    PALMER Vera Jolán
Csapatvezető:    ALMÁSI Balázs
Közreműködtek:   CSEH Noémi, KÓCZÁN Dalma, KOLTAI Emese, LÁSZLÓ Eszter, MOUSSONG Zsuzsanna, NOVÁK Vivien, PODOLÁK Zsófia, TÓTH Barnabás
Partner: Budapest Főváros Önkormányzata – Gadó György

„Amikor kinézek otthon a konyha ablakból általában a kert és a madarak látványa az almafán, ami engem eligéz. Egy családi beszélgetés alatt is ki-ki kukucskálok, hogy mit tevékenykednek a kis barátaim. Egyik nap azonban észrevettem, hogy a madarak nem voltak a szokásos helyükön, a látvány hiányos volt. Megkérdeztem az anyukámat, hogy hova tűnhettek a madarak. Mire közölte, hogy elfogyott a napraforgó mag…”

A Rajz és vizuális kommunikáció 2. tárgy keretében rendszeresen készítünk kisebb-nagyobb installációkat közösen a tájépítész, kertművész hallgatókkal. 2020-ban Megkeresett minket Budapest Főváros Önkormányzata, hogy vegyünk részt velük közösen az EU Interreg Danube Transnational Programme URBforDAN 2020 alprogramjának keretében a városi erdők fenntartható fejlődésének előmozdítása témájú projektben.

A hármashatár-hegy oldalában, egy elhanyagolt erdőterület megújításához készítettünk installáció koncepciókat. A megannyi izgalmas ötlet közül választottuk ki a Madárgaléria címet viselő elképzelést, amelyet végül természetvédelmi okokból az eredetileg tervezett erdő helyett, a Budai Arborétumban valósítottunk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .